keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kiirettä, kipua ja kemuja

Tuon Raumashow'n päälle on tapahtunut paljon ja Zeldan upeaa esiintymistä voi käydä ihailemassa täältä:

Rauma show

Sieltä löytyy myös Tesla... Tesla nyt onkin aiheuttanut sitten mammalle murhetta ja hampaiden kiristystä. Juoksujen jälkeen ei agility lähtenyt rullaamaan toivottua tahtia. Kävi hän yhden nollan Liedosta hakemassa Johannan kanssa, mutta jotain uupui. Pistin valeraskauden piikkiin, kunnes Heinon Marjon treeneissä selkeästi koira ei viime viikolla halunnut hypätä. Aloin siinä tarkemmin tutkia koiran liikettä ja laukatessa näytti laahaavan toista puolta... sain varattua ajan fyssarille ja jotenkin näin se tuomio meni:

Vasen puoli aivan piukassa, ei lihasjumia vaan hermokudoksessa eli hermopinne jossakin. Jos hyvää haetaan niin kyse on ihan puhtaasti urheiluvammasta, vika ei liity rakenteeseen. Mahdollisesti koira on venäyttänyt tai reväyttänyt itsensä jossain kohtaa? Hoidoksi venyttelyt, kylmää ja viikon päästä uusi käynti.

No pääasia, että saadaan koira kuntoon ja entistä tykimpänä agiliitämään! Ja alueellinen valmennuskin on alkanut, mutta meidän osalta hieman nihkeämmin. Tällästä tää on... jos ei treenittäis agilityä ois varmaan koko hermopinne jäänyt huomaamatta, toisaalta oisko sitä ilman agia tullutkaan? Koira on muuten ihan pirteä, venyttelee ja ei valita. Toki fyssarin mukaisia oireita voi näin jälkeen havaita... nukkuu kippurassa (menny multa valeraskauden piikkiin), seisoo jalat alla jne.

Mitäs muuta? Pikapäivitys:

Helatorstain Miettisen Pian koulutus oli mainio! Molemmille tytöille juttui. Zelda piti huolen komiikasta:Zelda on aloittanut agin alkeiskurssin ansiokkaasti. Keppejä tehdään kujalla ja kontaktit alkaa sujua. Rimat on vielä matalalla. Teslaa on tuurattu Marjon treeneissä. Suurin ongelma ohjaaminen ja sen lukeminen.

Zelda kävi myös esineruutukurssin. Lyhyt kurssi ja loppua kohden alkoi selkeesti päästä juonesta kiinni. Kyllä se sen PK-tuloksen takoo :)

Paimenessa on käyty Kuttukuulla sekä Somerolla molempien kanssa. Tesla toimii ihan kivasti, kun viitsii. Zelda on täyskakara.

Tokossa alkoi uusi kurssi, kun meidän koutsi palasi sorvin ääreen mammalomalta. Zelda on alo/avo ryhmässä ja Tesla voi/evl.

Mulla on vuorotyöt ohitse kesäksi ja valmistuminen takana, joten eiköhän tää elämä tästä tasaannu!

Ja Zelda täytti vuoden eilen!


Kasvattajan paketti ehdittiin avata vuosipäivänä, mutta kakkutarjoilut oli vasta tänään :)

Suunnitelmissa:

Zelda jatkaa agin alkeista jatkokurssille. Edessä briardien tottisleiri, toinen paimennussomerolla, erkkari ja hakukurssi.

Tesla koettaa päästä taas vauhtiin agissa ja alueellinen valmennus jatkuu Marjo Heinon opissa. Kisakalenterin täyttö kuumottaisi jo kovasti... Kesäkuussa turisteillaan briard-tapahtumissa ja Rovaniemi KV:hen on pistetty ilmo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti