sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Aktiivinen syksy

Olemme puuhastelleen vaikka mitä, mutta aika ei tunnu riittävän blogin päivittelyyn, kun kaikki koneella olo aika menee enemmän ja vähemmän sähköpostien kanssa sotkien. Yhdistystoiminta on vähän semmoista, mutta on siitä paljon iloa! Ihan kun ei schapejen vuosikirja, jäsenlehti ja kotisivut riittäisi WeCAn agilityn koulutusvastaavan hommmien ohessa niin tarvitsee sitten järjestää paimennuspäivä schapeille ;) Ja oikein antoisan päivän järkestin Rymättylässä Sikka Talun tilalla Outi Vesankosken opissa. Positiivinen kuva jäi päivästä ja koulutustavasta, eritoten myös lampaiden käsittelystä. Ja saivat meidän koirat aiheesta myös kehuja, olivat oikein lammasystävällisiä paimenia. Eivät ahdistaneet lampaita ja kohtelivat oikein nätisti. Syttymättömyydestä ei otettu turhia paineita ja osa teki jo hienosti töitä. Kovasti kouluttaja ihmetteli koirien jaksamista. Zelda pääsi siinä siivellä myös sytyttelemään valvovan silmän alla hallitusti hyvin koulutetuilla lampailla :)


Zeldan torstain pentukurssi vaihtui Teslan tokon alo/avo kurssiksi ja marraskuussa alkaa sitten Zeldalla kisatokon alkeet kurssi. Perjantaisin ollaan sitten TVA:lla treenattu eskarissa ja lukiossa, sama homma jatkuu yläkoulussa ja lukiossa. Z skippaa keskikoulun ja siirtyy suoraan yläkouluun. Hän on taitava ja taitavoituu treeni treeniltä :) Teslan kanssa saatiin iso harppaus noutoon. Maltti on valttia. Asiaa auttoi niinkin yksinkertainen asia kuin mun sähläyksen rajoittaminen. Väylääminen, räkiminen yms. väheni kummasti, kun koira kapulan kanssa sivulle, nami kippo eteen jonkin matkan päähän ja kiitos ja vapautus sivulta :) Viikko sitten sunnuntaina oltiin Lentsun tokopäivässä ja sama homma paikkamakuuseen eli kippo. Teslalta uupuu täysin motivaatio paikkamakuusta. Seuraamiseen ohjaajalle ryhtiä ja asennetta, koira osaa, paikka on hyvä. Saksalaisessa ei tarvi harppoa, koira kiertää jalan kaukaa. Tesla on opetellut VOI-kaukot itsestään, joten treenaillaan nyt niitäkin. Tekniikka on luonnollinen. S-I peruuttamisen kautta, jotta tekniikka on parempi. Ja malttia niihin kaukoihin ohjaajalle!

Aksailtukin on :)

Tiistaisin aina ja kisatkin meni. Mun polvi sanoi niks naks ja iskin Reijan ohjaksiin. Hypärillä hakivat yhteistyötä ja agiradalla tuuletti ohjaaja jo nollaa, mutta harmillisesti rata oli väärä, vaikkakin hieno. Agi on herkkää... yksi este meni väärinpäin. Zelda kehittyy hyvää vauhtia putkihulluksi! Väliin koetamme muistaa niitä kontakteja vahvistella. Edelleen nokitaan.

Tämä vkl meni Juha Oreniuksen valmennuksessa. Tekemisen meininkiä oli ilmassa ja ohjaajan pitäisi tehdä enemmän töitä koiransa kanssa! Lauantaina oli suhteellisen helppo rata, jossa yksi vaikeampi kohta. Sunnuntain radassa oli huomattavasti enemmän haastetta ja saatiin koulutuksesta ehkä enemmän irti. Lauantai oli vähän semmoista rallattelua, kun Tesla ei ole semmonen revittelymeiningillä ohjattava koira, mutta hyvää treeni silti! Sunnuntaina tsemppasin itsekin koiraa enempi ja leikitin vähän alkuun ja palkkailin välillä lelulla.

Nyt ois sitten yksi viikko harjoittelua, viikonloppuna pääsee ihminen pitkästä aikaa viihteelle ja koirat saa vapaa viikonlopun, mutta seuraavalla viikolla onkin sitten syysloma ja treenejä suunnitteilla joka päivälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti