lauantai 10. syyskuuta 2011

Syksyn suunnitelmat

Meillä on koirien kanssa oikein innostava loppuvuosi edessä. Nyt alkaa olla harrastus kalenteri näyttää loistavalta. Teslalla on paljon agilityvalmennusta ja Zelda pääsee myös puuhastelemaan kaikkea pennulle sopivaa.

Agilityn osalta tarjolla ainakin seuraavat herkut:

14.-16.10 Juha Oreniuksen agility, WeCA, Pori
29.-30.10 Niinu-Liinu Linnan agility, Schapendoesit, Hki
19.-20.11 Ulla Kaukosen Hyppyklinikka, WeCA, Pori

Ja näiden lisäksi Stenbergin Heini on luvannut tulla WeCAlle kouluttamaan vielä muutaman kerran tämän vuoden puolella. Tesla luonnollisesti osallistuu kaikkeen agilitykoulutukseen, mutta tonne hyppärille pääsee osallistumaan myös Zelda.

Zelda pääsee Alatalon Vapulle syyslomalla että joululomalla. Sanna varasi Zeldalle ja Hupsille leikkitunnit 25.10 ja 22.12. Jännityksellä odotan, mitä Vappu tuumaa tuosta pikkubriardista. Joukukuussa pääsee myös Tesla tunnille, kun otettiin sitten samantein parituntia putkeen niin Sanna pääsee leikittämään Saraa ja mä leikkimään varmaan malttileikkejä tai namiautomaattia. Ollaan kyllä mielestäni edistytty viime kevään motivaatioklinikasta hurjasti, tosin enemmänkin olisi aina voinut harjoitella, eli itsestähän se on loppupeleissä kiinni. Teslaa palkkaan agilityssä paljon lelulla ja en enää kaiva nakkeja taskusta, jos lelu ei kiinnosta vaan teen siitä kiinnostava, vaikka sitten välineen, jolla saa niitä nakkeja. Pystyn myös jättämään namikipon ruutuun ilman, että estelen koiraa menemästä sinne vaan juostaan iloisesti yhdessä lähetyspaikalle ja Tesla odottaa lupaa. Työnalle voisi nyt ottaa tosissaan "yy-kaa-koo" harjoittelun.

Tokossa tyydytään nyt näihin paikallisiin kursseihin ja treeniporukoihin. Huomenna mennään taas Teslan kanssa kehään katsomaan missä mennään ja yrittämään sitä onnistunutta paikallamakuuta. Onneksi TVA:lla on jokunen hallikoe vielä tämän vuoden puolella niin se ykköstulos ei ole tästä kokeesta kiinni... Eilen otettiin lukiossa luoksepäästävyys, joka oli ihan kympin arvoinen sekä paikkamakuu, josta noustiin kahdesti istumaan. No edistystä se on se istuminenkin seisomiseen nähden. Avon kaukoissa ja käännöksissä ei mitään maata mullistavaa.

Pelastuskoirien alkeiskurssilla meiltä on jäänyt loppupuolen treenit väliin johtuen muista menoista. Myös keskiviikon ovat olleet parin viikon ajan hiljaisia ja näemmän nuo viimeiset hakutreenit jäävät myös väliin muiden koirajuttujen takia. 1.10 olisi kuitenkin viimeinen jäljestys kerta. Taidan mennä ihan mielenkiinnosta kuuntelemaan millaiset alkeisopit Lea tarjoaa pennulle. Teslalle saatiin tosi hyvät ohjeet ja niiden pohjalta ollaan muutama jälki saatu kesällä tallottua. Tosin yksi kusiaispesään.

2.10 ollaan myös varattu paimennus Rymättylään schapeporukalla. Tänne pääsee myös ehkä Zelda ja Hups vääränrotuisina vähän sytyttelemään. Tai ainakin näkemään lampaita.

Sitten, kun on kaikki tärkeimmät harrastusasiat järjestyksessä niin mietitään näytelmiä. Tesla on menossa nyt viikon päästä 18.9 erkkariin Heinolaan ja todennäköisesti Tuula haluaa sen ilmoittaa ainakin jompaankumpaan voittajaan. Zeldalla olisi kolme mahdollista pikkupentunäytelmää:

6.11. TUULOSSuomen Salukikerho
12.-13.11. HELSINKIUlkomuototuomarit
26.-27.11. HELSINKISuomen Beauceron

Noista nyt sitten pitäs yrittää valita yksi tai jos oikein hurjiksi käydään niin jopa kaksi. Täytyy varmaan viimeisiin ilmoittautumispäiviin tuumailla, jos vaikka olis muuta asiaa pääkaupunkiseudulle.

Syysmasennus, mikä se on? Kyllä se iskee sitten keväällä. Syksy on ihanaa aikaa ja sitä seuraa ihana talvi. Helteitä ei ole ikävä. Treeni-iloa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti