lauantai 20. elokuuta 2011

Kaupunkitaistelu

Tämä viikko on ollut aksailua. Ja kohteena ollut tämä:


Tiistaina oli treenit ja käytiin rataa läpi alkuun vähän Reetan ja sitten Hanna-Marin kanssa. Kohta 5-6 meinasi olla ongelmallinen, kun Tesla livahti aina puomille, mutta sitten koutsin saapuessa paikalle Tesla näytti mallisuorituksen, kun oltiin jo ongelma ratkaistu ;) Koetin pituuden jälkeen valssia, mutta en mä moiseen ehtinyt ja tultiin siihen tulokseen, että mitä sitä, kun koira kääntyi putkelle ja takaaleikkauksen siinä kestää. Sitten ohjaajalle taas iski se krooninen estekammo ja teki mieli mennä vastaanottamaan koiraa kahden metrin päähän ysistä, kun taas yksi kultainen sääntö, että koira pyrkii laskeutumaan ohjaajaa kohti, eli jos koiran tahtoo laskeutuvat mahdollisimman pienellä kaarroksella ja suoraan kohti seuraavaa estettä niin ei saa ottaa liikaa etäisyyttä. 10-11 hioin jaakotusta ja tarkoitus oli saada se kisoissa toimimaan oikealla ajoituksella. 13 putkeen huolellinen törkkäys ja putken jälkeen persjättö ja keppejä ennen valssi. Ennen pussia taas persjättö ja eikun menoksi! Hyvät eväät saatiin treeneistä taistoon!

Perjantaina käytiin vielä Kaisan ja Nemon kanssa viime hetken treeneissä. Teslan kanssa vedettiin tiistain treenin perusteella nollalla läpi ja sitten mä vähän halusin vielä muutamaa kohtaa varmistella itselleni lähinnä. Kuten arvata saattaa niin eihän Harjavallassa sitten mennyt yhtään niinkuin piti! Alussa Tesla oli jotenkin ahistuneen oloinen, lähtö oli ahdas ja ihmisiä ympärillä... se ei halunnu sivuille ja sitten tyhmä en edes vaatinut ja se jäi vähän jumittamaan ilman mitään draivia. No hyvin se lähti tulemaan, mutta hupsista heijaa takalaidalla seisoi kameramies ja eikun putken suulta ohitse tarkastamaan, jos se vaikka olisi tuttava! Siitä tuli sitten hylly, joka tosin kaupunkitaistelussa muokkaantui kympiksi ja kympillä sekä yliajalla oltaisiin saatu vielä ihan kivasti pisteitä, mutta mulla hajosi pakka totaalisesti. Koko loppuradan olin kokoajan väärässä paikassa ja ohjasin, miten sattuu. Hieman ketutti kyllä moinen. Olisin edes ohjannut koiran väärälle esteelle ja hyllyttänyt siitä... Nyt oletin vaan koiran irtoavan putkeen, joka oli melkein nenän edessä ilman sen kummempia varmisteluita. Ohjaa älä oleta? Yleensä vastustan kyllä viimeiseen asti koiran syyttämistä ja pohjimmiltaan se vika on aina ohjaajassa, mutta kyllä tässä nyt meni puolet ihan Teslan piikkiin. Loppuradasta kannan itse vastuun. No eikun treeniä! Ei ole meidän kesäkisakausi mennyt ihan putkeen, mutta talvi hiotaan ahkerasti kuvioita kuntoon ja ensi kesänä ollaan semmoisessa iskussa, että huh huh! Teslan motivaatio kuntoon ja ohjaajalle kuntokuuri.

Tesla juoksi vielä avoimen radan Elinan ohjaamana. Saatiin vähän radalta karkailutreeniä, kun komenstin koiran takaisin töihin ja sitten se lähti kyllä hienosti Elinan messiin. Nyt pitäisi saada Marko ja Tesla johonkin epiksiin, jotta voitaisiin ottaa samanlainen treeni. Eli Tesla oppii, että turha tulla hakemaan radan varrelta palkkiota, vaikka siellä radalla tulisi vähän epäselvyyksiä. Karkailu kameramiehiä lukuunottamatta on siis ongelma vain lainaohjaajilla...

WeCA menetti taistelussa pokaalinsa ja sijoittui lopulta viidenneksi. Äetsä vei ansaitusti voiton. Kaikkenkaikkiaan päivä oli mainio ja meillä oli mahtava yhteishenki. Kiitos kaikille wecalaisille ja kaikille taistelukumppaneille myös. Tämä oli hieno kokemus ja ensi vuonna olen varmasti mukana ainakin kannustamassa, jos joukkuepaikkaa ei irtoa, aikataulujen salliessa.

Zeldan kuulumisia

Kaikki sanoo, että se on kasvanut, mutta minusta se on edelleen ihan kamalan pieni honkkelikonkkelihönö :) Viime sunnuntaina alkoi SPEKOn alkeiskurssi. Oltiin tutustumassa raunioilla ja Zelda oli aika huippu. Laskin se noin 10-15 metrin matkalta kohti valmiina olevaa ruokarinkiä ja se juoksi häntä pyörien ihmisten luo. Kuviakin otin, mutta kameran piuha on ollut viikon paikassa nimeltä hukka ja siellä tuntuu pysyvän. Huomenna on pitkä päivä Harjavallassa, kun tutustutaan rakennusetsintään, ketteryystelineisiin ja johonkin kolmanteen osa-alueeseen. En ole vielä päättänyt mihin kaikkeen Zelda osallistuu, mutta Tesla lähtee jokatapauksessa mukaan ja ottaa yhden tai kaksi osa-aluetta itselleen. Ei liikaa kaikkea pienen pennun päähän yhdellä kertaa :) Jo se pitkä päivä ja autossa odottelukin on omaa treeniään. Autoilusta täytyy kyllä kiittää kasvattajaa, joka on tainnut pentuja sopivasti ajeluttaa, sillä Zeldalla ei ole kertaakaan ollut matkustamisen suhteen ongelmia. Ei ole pahoinvointia eikä muuta.

Mulla piti kiireet helpottaa, mutta jostain kumman syystä huomasin sitten tehneeni kolme työvuoroa tämän viikon aikana... aargh. Pitkiä aikoja ei koirat joudu olemaan keskenään, kun työmatka on lyhentynyt 100 metriin ja työvuorot vain kuutisen tuntia, mutta kyllä sekin tuntuu jo olevan liikaa. Ensi viikolla niitä on onneksi vain kaksi ja toinen ke, toinen la! Asiaan... kärsinyt on siis säännöllinen tokoilu. Perusasentoa ollaan edelleen otettu ja eteentuloa, pentutreeninä. Naksuteltu nenäkosketusta alustaa ja maahanmenoa namilla. Tuo nenäalusta toimii... koetin sitten ottaa tassukosketusta matolla ja se ei enää ollut niin helppoa. Muutama onnistuminen saatiin ja jätettiin treenihautumaan.

Metsässä ollaan käyty nyt muutamia kertoja ja siellä on helppo lenkittää tyttöjä yhtä aikaa. Tesla saa väliin hullun spurtteja ja Zeldaa kiukuttaa, kun ei saa kiinni. Hihnalenkit on välillä tuskaa... Z roikkuu Teslan perskarvoissa ja murisee... Tesla ei komenna. Yhteislenkit puistossa eivät ole kovin nautinnollisia ja jotenkin käytän nuo mieluummin erikseen.

Zelda on varmaan maailman nopein syömään. Ja ensimmäisenä sillä on mielessä oman kupin tyhjentämisen jälkeen Teslan kupin tyhjentäminen. Tesla ei tästäkään komenna. Alkuun se hotki omastaan ja yritti välissä varastaa Teslalta. Silmällä joutuu siis pitämään ruokahetkiä. Onneksi Teslakaan ei ole siis hidas syöjä.

Kännykän laturin johtoon on tullu jossain vaiheessa hampaanjäljet ja illalla luin briardlehteä ja unohdin sen ulottuville niin eiköhän Zelda ollut sen lukenut varsin ahkeraan. Muuten yksinollessaan ovat varsin mallikelpoisesti käyttäytyneet. Pahanteko on tähän asti olematonta Teslan tuhoihin verrattuna. Perään ei itke ja tullessa kotiin on myös hiljaista.

Zelda pääsi myös kaupunkitaisteluun sosiaalisoitumaan :) Ja hienosti se hengaili koko päivän. Yleisötapahtuma ei jännittänyt yhtään, hieman muita koiria mietti, mutta sitten löytyi Zeldastakin aivan valloittava otus, ruskea kääpiöpinseri! Se oli niin ihana ja sen kanssa olisi ollut niin ihana painia. Vein sen sitten medien joukkuratojen ajaksi autoon ja vaihtaessani taas koirat toisinpäin niin siellä se makasi ketarat kohti kattoa autuaan onnellisena. Toisella hengailu kerralla se selkeästi rentoutui vieraiden koirienkin seurassa ja alkuun hieman pelottava 4kk saksanseisojakin olisi kelvannut leikkikaveriksi. Kisan jälkeen juoksutettiin "isoja" koiria vähän harjavallan upealla kentällä, mutta Zelda sai olla autossa, että ei jää jalkoihin. Sen kanssa sitten vähän hyväksikäytettiin upeaa koulutuskenttää hieman treenailuun ja otettiin perusasentoa ja eteentuloa. Keskittymiskyvystä 11vk pennulle kymppi :)

...tää jatkaa nyt flunssan parantelua ja koettaa ottaa rauhallisesti koneen ääressä hommia hoidellen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti