sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Tokomestaruus tilitys

Schapendoesien vuoden 2011 tokomestaruudet vietettiin onnistuneesti Heinolan raviradalla. Koiria oli yhteensä tusinan verran ja jokaisesta luokasta saatiin leivottua mestari! Aivan loistavaa! Hienoja tuloksia riitti mielinmäärin ja iloisia suorituksia sitäkin enemmän. Tuomarina toimi Marita Packalen, joka ei ollut tiukimmasta päästä, mutta mestaruuksien voittajat kyllä ansaitsivat tittelinsä.

Teslan kohdalla jäi kyllä kaivelemaan ykköstulos, joka oli niin lähellä, mutta kuitenkin niin kaukana. Pureudutaanpa nyt sitten tuoreeltaan oikein kunnolla koko suoritukseen:

1. Luoksepäästävyys2. Paikalla makaaminen


Voihan murheenkryyni! Tällä kertaa se ei riittänyt, että nousi seisomaan, vaan hiippaili hiippailemisen päälle. Lopulta 2/3 osaa hiippailtuaan armahti liikkuri. Ensin purin hammasta, kun nauratti ja sitten koetin kiristää ilmettäni, jotta koira ymmärtäisi, että tästä en tykkää sitten yhtään. Siinä meni sitten heti alkuunsa 30 pistettä harakoille ja alokkaan tokomestaruus haaveet unholaan.

Koira oli kyllä selkeästi ulalla, mitä tehdään. Kenties se ehti henkisesti kuumentua kuuman odottelun aikana, kun oli peräti seitsemän koiraa rivissä luoksepäästävyyden aikana ja Tesla toiseksi viimeinen. Se tarjosi tässä jo maahanmenoa monta kertaa ja jouduin käskyttämään perusasentoon. Taisi turhautua koko touhuun ja sitten, kun piti oikeasti maata niin selkeästi ajatteli, että onkohan tämä nyt tämä juttu ja kokeili hiippailu taktiikkaa... Pitää nyt tosissaan treenata ja saada hommaan varmuuta. Kaipaa selkeästi "ollaan vaan ja hengaillaan" treeniä, jonka jälkeen sitten malttia vaativa paikallaan makuu. Hengailun päälle, kun pitäisi saada aksöniä, jota ei paikalla makuu tarjoa...

3. Seuraaminen kytkettynäSaatiin 8,5 ja olen ihan tyytyväinen. Se lähti hienosti, mutta hajosi ekan oikealle käännöksen jälkeen ja PA:t meni löysiksi. Tämä on turha liike, jota ei treenata, joten ei me 7 korkeampaa kokeestakaan tavoitella. Itse olisin antanut varmaan korkeintaan seiskan. En osaa käyttää sitä hihnaa, enkä opettele, alussa meni monta sekuntia, kun käärin narua käden ympärille. Kuhan saisi joskus sen yhden ykkösen alosta niin pääsee hihnasta kokonaan eroon ;)

4. Seuraaminen taluttimetta

Parhaimmillaan se oli tätä:


Pahimmillaan tätä (oikealle käännösen jälkeen, täykkärin jälkeen, juoksussa):


Tuomari armahti kuitenkin arvosanalla 9.


5. Maahanmeni seuraamisen yhteydessä

Käskytin jotenkin epäselvästi ja melkein mokattiin meidän varmimmista liikkeistä tämä, mutta kerrankin osasin korjata ja kun tiesin, että tuomari ei rokota vilkaisusta niin sain kaksoiskäskyllä käskytettyä maahan. Ekasta käskystä vain pysähtyi. Joten tästä siis 8.

6. Luoksetulo

Tämä oli just niin hyvä ja huono, kun tiesin sen tulevan olemaan. Me ollaan treenattu eteen ja nyt olen vaihtanut sivulle. Mietin ennen koetta miten pulman ratkaisen eli kutsunko "tänne" vai "sivu"... ajattelin että kutsun "sivu" käskyllä ja jos ei tulee sivulle korjaan "suhahduksella" ja tuomarin pääteltäväksi jää totteliko vaiko kuuluuko tullakin eteen... Jostain syystä kutsuin koiraa käskyllä "tule"... Hienosti se tuli ja jäi eteen seisomaan hämmentyneenä... Vaivihkaa (tuomarilta, en yleisöltä) avustin käsimerkillä eteen ja käskytin perusasentoon. Saatiin tästä 9.


7. Seisominen seuraamisen yhteydessä

Olin niin varma että kaksoiskäskytetyn ja painostavan "maahan" uusinnan jälkeen koira vetää tässäkin maahan, mutta kyllä se tällä kertaa kuunteli tarkkaan ja jäi hienosti seisomaan "odota" käskyllä. Upeeta Tesla! Onnistuttiin nyt tässä, mikä viimeksi vedettiin nollaksi ja meni ykkönen sivusuun... Tästä siis 10.


8. Estehyppy

Koira hyppäsi parempaan paikkaa kuin yleensä treeneissä. Väisti hieman, kun tulin vierelle ja sitten vielä teputtelin lähemmäs, vaikka olisin voinut vaan käskyttää sivulle. Tästä huolimatta saatiin 10.


 9. Kokonaisvaikutus


Yhteensä siis 155 pistettä, jotka riittivät ALO2 tulokseen. Onnistuneella paikalla makuulla oltaisiin saatu 185 ja KP, joten kyllähän se väkisin hieman harmittaa. Tosin olisin varmana jännityksellä sössinyt pisteitä alemmas, jos olisi ollut kymppi pohjalla ja paineet korkealla. Toisaalta tämähän on nousu suhdanne, jos samaa rataa jatketaan niin vielä viisi koetta niin päästään avoimeen. Sovitaan, että luovutan sen jälkeen vasta ;)

Kokeen kaikki schapet ohjaajineen paitsi Jojo, joka ehti jo autoon, mutta Pyry poseeraa kahden edestä:Erikoisvoittajaluokka
1. Buffing Cafe Au Kismet EVL2

Voittajaluokka
1. Puuparran Mimmi VOI1
2. Buffing Miss North Star VOI1
3. Puuparran Ruusa

Avoinluokka
1. Puuparran Lasse AVO1
2. Lumikuono Ferino Pepino AVO1
3. Lumikuono Conamore Ikwil

Alokasluokka
1. Swifty's Challenger ALO1
2. Trasseli Eri Etevä Velho ALO1
3. Flying Duster's Time Bomb
4. Puuparran Mauriz
5. Flying Duster's Time to Waste

Kiitos kaikille osallistuneille schapeille ohjaajineen, joista puolet tekivät vielä ykköstulokset luokassaan hienoin tuloksin! Ikäjakauma koirien keskuudessa oli kahdesta vuodesta aina 11-ikävuoteen. Sää suosi meidän karvaturreja, kun auringon paahteesta huolimatta tuuli piti ilman siedettävänä. Ensi vuonna on sitten EVL-luokassakin enemmän kilpailua ;)

1 kommentti:

  1. Onnee hienosta suorituksesta! Ei oo Teslaa tehty paikallaan makaamaan, mutta etteköhän te saa sen kuntoon :)
    -Laura

    VastaaPoista