torstai 23. syyskuuta 2010

Tekemisen meininkiä ilman kontaktia

Alunperin piti jättää maanantain agitreenit väliin, kun olin varautunut rankkaan agilityviikonloppuun, mutta eipä sitten tarvinnutkaan jättää :) Tämän viikon treeniratana oli kuin tilauksesta Mujusen SM10 hyppäri. Otettiin sitten alkuun vauhdikkaasti nollatreeninä rata niin, että hylystä pihalle, mutta virheistä sai jatkaa loppuun. Tekemisen meininki antoi meille alkuun taas hyvän agilitymoodin päälle, kun saatiin vielä tsempattua rata loppuun asti. Mitä nyt kepeillä huijattiin, mutta se sallittakooon, kun kaikki muut koirakot meidän ryhmässä kisaa 2-3-luokassa ;) Tesla oli intoa täynnä ja mistään nuuskuttuttelusta ja muusta sijaistoiminnoista ei ollut tietoakaan ja esteen imivät koiraa ihan niinkuin kuuluukin. No joo ne on ne tutut esteen mitkä imee, mutta ei sen niin väliä tässä vaiheessa.

Seuraavalla kierroksella lisättiin alkusuoraa rikkomaan keinu ja A-este ja keskityttiin ohjauskuvioihin ja edettiin pätkissä. Teslan takaaleikkaukset sujuivat mielestäni hyvin, joten kai tuosta viikonlopun koulutuksesta hyötyä oli =) Kontaktit alkaa olla meillä aika mallillaan, joten nyt sitten keppitreeniä ahkeraan. Ja palloa/lelua käytän kyllä edelleen palkkana, koska mun mielestä se toimii. Suunnitelmissa on aloittaa kisaaminen Wecan tammikuunkisoissa, joten siihen mennessä ne pitäisi olla hiottuina kuntoon. Eiköhän tuo kolmessa kuukaudessa onnistune. Siinä on meidän agilitytavoitteet. Toivotaan nyt kaikki sormet ja varpaat ristissä, että ei tule lisäksi rimojen korotteluja. Möllikisoja pitäisi päästä kokeilemaan muualle kuin omaan halliin...

Tokotokotoko junnailee taas vähän paikoillaan. Välillä tuntuu, että seuraaminen edistyy, mutta mun ainoa ajatus on, että meidän suhde on perseellään ja kunnes se saadaan korjattua niin ei me edetäkään toivottuun suuntaan. Koira tekee töitä makupalalle, ei mulle. Koira tekee töitä silloin, kun sitä huvittaa, ei silloin, kun potentiaalinen leikkikaveri tulee vastaan. Tuntuu, että tällä viikolla koira on karannut joka kerta ruokakupillekin, mitä se ei ole aikaisemmin tehnyt. No tänään on taas tokotreeniä niin katsotaan. Vielä ei ole tokotreenin jälkeen ollut kertaakaan epätoivonen olo, lähinnä niiden ulkopuolella ja omanpään sisällä. Kontaktikoirilla ois kuin meitä varten räätälöity kontaktikurssi, mutta pitää tehdä tässä tiukkoja budjettilaskelmia...

Arjessa Tesla on ollut jotenkin erityisen ihana tässä lähiaikoina. Yksin ollaan kiltisti, naapureille ei enää rähjätä turhanpäiten, pihassa uskaltaa pitää vapaana ja tulee luokse, vaikka olisi naapuri viemässä roskia. Kotona ei kerjätä ruokaa, mutta silti ollaan poikkeuksellisen hellyyden kipeitä. Leluilla on kiva leikkiä, mutta leikki loppuu, kun emäntä kyllästyy.

Palkkioksi otinkin Teslan pitkästä aikaa tallille eilen mukaan ja laskin jopa vapaaksi leikkimään Pupsi-koiran kanssa. Paskansyönti kiinnosti vähän liikaa, mutta hyvin sai Pupsi houkuteltua Teslan ulos kirmaamaan. Haettiin jopa yhdessä hevonen tarhasta. Hieman saa olla varuillaan, kun Tesla ei oikeesti tunnu tajuavan varoa yhtään hevosia. Epäilivät ihmiset tosin, että turkkinsa puolesta ei ole ihanteellinen tallikoira, mutta siihen tokaisin, että kyllä se ihan työkoiraksi on tarkoitettu.

Kakkakikkareet käytiin karistamassa harmaalinnan koirapuistossa, jossa treffattiin nyt toista kertaa Heisku-spanielia. Heiskulla taisi olla juoksut tekeillään, mutta muuten nuo kirmailivat ihan mukavasti. Tesla ei jälleen osoittanut missään vaiheessa väsymyksen merkkejä vaan jaksoi juoksuttaa 4kk pentua, joka ei kooltaan ollut pentua nähnytkään, vielä hyvän aikaa, kun saatiin seuraksemme pari muutakin koiraa.

Kyllä tää syksy tästä =)

Tämmönenhän tän kuuluis olla:kuva Piia Pohja

1 kommentti:

  1. ei kai tuo ny kauheesti haittaa jos koira tekee tokotellessa töitä ainoostaan makupalalle, kyllä sillä aineski avoykköseen pääsee ja toivonmukaan pitemmällekin ;)

    VastaaPoista