maanantai 2. elokuuta 2010

Pentututtavuuksia ja tokoilua

Schapendoes on onnellinen, kun pääsee leikkimään lajitoveriensa kanssa. Niin se vain on. Tesla ei pidä koirista, jotka haukkuvat tai käyttäytyvät muuten vain ei niin paimenkoiramaisesti. Nähtiin 4,5 kk Luna ensimmäistä kertaa niin johan oli Tesla myyty ja päästessään leikkimään vapaana oli touhu kaunista katseltavaa ja Tesla leikitti pentua hienosti. Uskaultauduttiin tyhjään koirapuistoon, jonne tuli sitten heelerin pentu, joka omaan paimentyyliinsä ahisteli lähinnä Lunaa. Tesla ihan kuin "omaa" pentuaan puolustaen jatkuvasti kiilasi heelerin pois Lunan kimpusta =)

Viime viikonloppuna Lunan Ressu-veli oli meillä hoidossa. En yhtään tiennyt, miten Tesla suhtautuu, mutta heti ensinäkemältä Tesla hyväksyi pojan täysin eikä komentanut toista koko viikonlopun aikana, vaikka toinen röyhkeästi varasti luun Teslan suusta muutamaan otteeseen. Tesla vain katseli hölmistyneenä. Koko viikonlopun nuo kaksi jaksoivat painia ja Tesla oli silminnähden onnellinen.

Lauantaina mentiin koko Porin schapendoes-lauma (tai no ne joiden olemassa olosta olen tietoinen) kirjutiin peuhaamaan. Tesla juoksi pennut perässään ja illalla oli hetken aikaa kaksi väsynyttä schapendoesta kiertokadulla. Sanoinkin Ressun omistajalle hänen pentuaan sunnuntaina hakiessaan, että on varmaan väsynyt koira muutaman päivän ;)

TVA:n tasokoe

Kesätauon jälkeen päästään taas pian ohjattuihin tokoryhmiin. Helle on rajoittanut treenaamista laiskuuden ohessa, joten ollaan paljon tavoitteistamme jäljessä ja tuskin vielä schapemestiksissä uskalletaan virallisesti startata, mutta päätin kuitenkin mennä kokeilemaan, että olisiko luokanvaihto tokokoulutuksissa ajankohtainen, periaatteella eihän siitä kokeilusta mitään haittaakaan ole.

Meitä oli vain neljä koirakkoa ja ensin otettiin alokkaan paikalla makuu lyhennettynä. Hyvin sujui kunnes naapurissa alkoi kaksi koira haukkua. Tesla hieman vilkuili, mutta ei liikkunut. Sitten naapurin lapinkoira nousi ylös ja minä en tyhmänä mennyt palkkaamaan. Kenties ahnehdin tai menin "jännittävässä" tilaisuudessa lukkoon, joten sitä Tesla ei enää kestänyt vaan nousi ylös. Palasin korjaamaan ja loppuajan oli sitten maassa.

Tesla oli ensimmäisenä vuorossa ja tehtiin tosiaan alokasluokka suurinpiirtein läpi. Meidän seuraaminen oli ihan luokatonta. Hihnassa seuraamista Tesla ei ymmärtänyt lainkaan vaan keskittyi nuuskuttamiseen. Muutenkin oli hieman draivi poissa. Seuraaminen onkin se meidän tämän hetken suurin ongelma. Tosin huomattavaa parannusta siinä on tullut, kun olen sitä nyt vasta alkanut kunnolla treenaamaan. Palkanheitto eteen on auttanut sekä oikean paikan vahvistaminen naksulla. Näin ollaan päästy etenemään muutamia askeli ilman namilla imuuttamista. Käännökset tosin ovat aika hukassa, mutta niin on kyllä ohjaajan askeleetkin... Tarvitsisin kipeästi kuivaharjoittelua ilman koiraa, että en suotta pilaa käännöksiä omat jalat solmussa.

Olen ollut koko viime viikon huolissani, kun Teslan bravuuri maahanmeno on ollut jossain hukkateillä ja se on tarjonnut pysähtymistä sen tilalle. Sitä sitten koko viime viikko epätoivoisesti vahvistettu. Aikaisemmin ongelma oli päinvastainen. Eli "odota" käskykin aiheutta maahanmenon. Uskomatonta kyllä kokeessa Tesla suoritti molemmat liikkeet yhdellä käskyllä täysin oikein ja sai tuomaristolta kehuja hyvistä jäävistä liikkeistä. Nämä liikkeet ovat periaatteessa hienosäätöä vailla valmiit siis.

Sitten oli vielä hyppy, joka nyt meni vähän sinnepäin. Tosin hyppy meillä on niin kesken kuin vain olla voi ja sitten minulla on joku pinttymä, että ei sen väliä, kun menee joten kuten alokkaan hyppy, koska heti kun on se ALO1 plakkarissa aletaan treenaamaan avointa varten. Hyppyä tosin ei edes olla otettu kuin treeneissä, joten sen harjoitteleminen on jäänyt niiden varaan.

Oliko siinä sitten koko alokasluokka tiivistettynä? Taisi olla ;) Seuraavaksi sitten "ankara" tuomaristo pohti meidän suoritusta. Heti alkuun ilmeni, että ei me päästä kertaamaan yläkoulua, kun tuomarista lähinnä pohdiskeli miksei vielä lukioon. No eihän me minnekään lukioon vielä ajateltukaan, joten nyt sitten seuraava kurssi käydään kymppiluokkaa ja hiotaan alokasluokka kisakuntoon ja sitten on vielä mahdollisuus siirtyä lukioon, jossa käydään avo/alo luokanliikkeitä läpi, tämän vuoden puolella. Potentiaalia koirassa kuulemma on =) mistäs sitä saataisiin ohjaajaan?

EDIT. Ja illalla sitten kävin treenaamassa hieman seuraamista positiivisin tuloksin pienessä vesisateessa, joka piristi molempia niin otettiin myös pari luoksetuloa niin johan tuo alokasluokka eilisen perusteella suppealta vaikutti, kun se jäi pois =) Luoksetulossa sitä draivia juuri puuttui. Matka oli lyhyt, mutta normaalisti Tesla kyllä laukkaa eikä ravaa pienenkin pätkän. Hyvin se kuitenkin tuli eteen ja otettiin tuossa tasokoetilaisuudessa ensimmäistä kertaa edestä sivulle ja ei siinäkään mitään ongelmaa. Eteentuloa ollaa nyt treenattu ja se on aika pienellä treenillä parantunut huomattavasti siitä mitä se oli tuossa alkukesästä... tai no tiiviimpää eteentuloa voisi tietysti toivoa ;) mutta eiköhän sekin tiivisty.

2 kommenttia:

  1. Ihan kuin olisin itsekin kuullut tuon joskus: koira on hyvä, koirassa on potentiaalia, kun vaan ohjaaja sitä ja tätä... :P Kyllä ne schapet, mutta ne ihmiset...

    VastaaPoista
  2. Juu =) omalla kohdallani varsinkin sisäinen tokoihminen on varsin ailahtelevainen. Mukavinta on kaikki omat pakkoliikkeet mistä olen itse täysin tietämätön ;) Onneksi olen nyt agissa semmosella kurssilla, jossa ohjaaja jaksaa huomauttaa omituisista ohjauskuvioista ja käsien asennosta yms.

    VastaaPoista