torstai 29. huhtikuuta 2010

Vahinkostartti

Menin Teslan kanssa Noormarkkuun katselemaan seuramme epävirallisia agilitykilpailuja tarkoituksena totuttaa koiraa hälinään ja kisatunnelmaan. No ei sitä rataa tarvinnut kauaa katsella eikä montaa rohkaisukommenttia kuulla, kun nimemme olikin jo lähtölistalla.

Rata oli mukavan simppeli mölleille. Lähtösuoralla oli kolme hyppyä puomi. Aluksi oli tarkoitus jättää koira paikoilleen, mutta jostain syystä Tesla olisi mieluummin käynyt tervehtimässä taakse jäävät ihmiset ennen radalle menoa, joten otettiin lentävä lähtö. Puomin kontaktilla Tesla hieman ihmetteli, kun ei tule palkkaa ja sössin sitten pituudelle lähettämisen ja siinä vaiheessa silmälasit putosivat päästä. Sitten oli hyppy-putki-hyppy-putki-hyppy-A ja Tesla onnistui karkaamaan A-esteelle ja nappasi hylyn. A-esteeltä jatkui loppusuora hyppy-hyppy-hyppy, joista yksi oli muuri, mutta en muista mikä. Sitten Tesla ehti käydä tervehtimässä jokaista ratahenkilöä, josko heiltä saisi jotain palkkaa, kun ei tuolta ohjaajalta tunnu irtoavan.

Tästä kaikesta sähläämisestä huolimatta K+hyl+K+hyl ja aikaa kului 49.9 sekunttia ihanneajan ollessa 55. Eihän me olla vielä lähelläkään kisavarmuutta saati sitten ikää, mutta tulipahan kokeiltua. Ja kaikesta huolimatta sijoittauduttiin toiseksi tuloksella 30 ja Tesla sai ensimmäisen palkintonsa (ruokakuppi, pari luuta, kynttilänjalka). Voittaja oli sheltti, joka on ollut kevään minun koulutusryhmässäni =) Tosin eipä luokassa ollutkaan kuin neljä osallistujaa... ;)

No nyt on sitten kokeiltu ja ihan hyvä, että tuli kisanomainenkin tilanne meille tutuksi. Selkeesti koiraa hämäsi, kun oli paljon ihmisiä ympäri rataa, mutta lähinnä minusta on vaan hauska, kun koira iloisesti käy tervehtimässä ratahenkilöt. Meillähän on se maalimies ongelma... hmmp.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti