sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Vaihdokki viikko

Viime viikolla oli vallassa hieman erilaiset koirajärjestelyt. Sanna ja Marko olivat Englannissa lomailemassa ja Sara sekä Selma tulivat tänne hoitoon. Tesla lähti mummolaan. Tähän päädyttiin lopulta, kun Saraa ei voinut ainakaan meille Heinolaan laittaa. Siellä on omasta takaa ihan tarpeeksi monta narttua, joista varsinkaan Nada ei pahemmin vieraita siedä reviirillään. Saran vakiohoitaja Terhi oli myös reissussa. Joten se oli itsestään selvää, että Sara tulee tänne. Selma olisi vielä Nadan pentuna meidän laumassa mennyt, mutta tuntui sitten järkevämmältä pitää Sara ja Selma yhdessä. Teslan oli taas parempi päästä maalle lomailemaan, kun on tottunut täällä elämään ainoan koiran elämäänsä enkä tiedä, mitä olisi tullut, kun Sara olisi ollut täällä pomottamassa. Enkä, miten Saran ja minun hermot olisi kestänyt sisarusten jatkuvaa nahinaa kerrostaloyksiössä. Niinpä jouduin olemaan viikon erossa Teslasta. Ikävä oli kova. Onneksi Sara nukkui tiiviisti kainalossa lohduttamassa koko viikon ja Selma tunki säännöllisin väliajoin syliin.

Sanna antoi järkkärinsä lainaan, jotta saisin kuvia, mutta tässä hieman surkeaa jälkeä, josta voi päätellä, että ei ollut kameran käyttö oikein hallussa minulla:

Käytiin tietty Kirvatsissa ja koirametsässä, jonne en muistanut ottaa kameraa. Keskiviikkona minulla oli vajausta agiryhmässä, joten sain vapaata treenien vedosta ja suuntasin raunioille vähän kuulostelemaan missä mennään. Menin ajoissa paikalle, jotta sain siinä ennen muiden tuloa saran kanssa rauhassa puuhastella. Selma pääsi ottamaan makkararinkiä. Sara odotti kiltisti autossa Sannan peloitteluista huolimatta ;) Selma sen sijaan meinasi tulla ikkunoista läpi ja jouduin laittamaan sen auton viereen häkkiin kiljumaan. Saran kanssa ne olivat nätisti lopputreenit, kun toimin maalimiehenä.

Perjantai aamuyöstä neidit päättivät harjoittaa kunnon oopperavalitusta, kun minä jouduin töihin, joten yläkerran täti ei sitten saanut nukuttua. Tätä välikohtausta lukuunottamatta olivat kerrassaan upeita hoidokeita. Sara on ihanan tottelevainen ja Selma kadehdittavan avoin. Kyllä Tesla on silti Tesla ja oli ihana saada pentu takaisin.

Sunnuntaina ajelin Heinolaan, jossa Selma pääsi Nadan kuritukseen, mutta sen jälkeen sulautui laumaan muitta mutkitta. Sara pidettiin suosiolla erillään Nadasta sekä Tiltusta. Nada kävi muutaman kerran portin välistä hammasta näyttämässä, mutta Tiltu ei pahemmin välittänyt kerta toinen oli aidan toisella puolella poissa jaloista. Alman kanssa pennut ja Sara peuhasivat sulassa sovussa. Sallia Sara vähän katsoi kauhuissan eikä lämmennyt toisen leikkiin komenteluille. Liekö kynitty kampaus häirinnyt?

Sitten pakkasinkin koko kolmen koiran lauma astraan ja lähdimme kohti lentokenttää reissaajia vastaan.

Tesla hoidossa

Tesla oli muutaman päivän Helsingissä ennenkuin pääsi maalle. Kuulemma siellä ihan mukavasti pärjäsi ja leuka loksuttaen ruokaa kerjäsi. Helsingissähän nuo kolme tulivat toimeen muitta mutkitta, mitä nyt kerran meinasivat sisarukset ottaa yhteen. Tosin ennenkuin väliin ehdittiin, katsoivat toisiaan jo noloina, että miten tässä näin kävi?

Heinolassa Tesla pääsi Alman kanssa painimaan ja agilityä muutaman kerran vähän treenaamaan.Tuula soitteli Teslan tempauksia lähes päivittäin. Kuinka ne painivat Alman kanssa tai kuinka Tesla oppi varastamaan ruokaa... Ja enpä enää ihmettele, miksi Tesla on nirsoillut. Joulun jälkeenhän se nirsoilu paheni entisestään, kun tultiin Heinolasta. No nyt sitten Tuula soitti, että Teslalle ei ollut kelvannut sisäelinpötkö, joten oli tarjonnut broilerinsiipeä, joka ei ollut sekään kelvannut. Niinpä oli sitten ollut "pakko" antaa raksuja ja ne kyllä olivat kelvanneet. Hieman pisti kiukuttamaan... Oli kuulemma jo kaupat kiinni niin ei ehtinyt enää hakemaan jauhelihaa. No mitä tuohon nyt sanoisi? Jälkeenpäin huvittaa, että mummolassa sitten mummolan tavoin oikein tosissaan. Ja kotipitsahan kuuluu vakioherkkuihin Heinolassa vieraillessa... Pitää kuitenkin olla kiitollinen niistä hoitopaikan positiivisista puolista; sain takaisin lähes takuttoman koiran ;)

1 kommentti:

  1. ainiin mun pitikin noista kuvista sanoa että oli hauska kun katoin niitä tietenkin järjestyksessä että ompas hauskassa paikassa koirat ollut juoksemassa, ja sitten seuraavaaks poseerataan koiranulkoilutus kielletty merkin vieressä :D

    VastaaPoista