perjantai 10. heinäkuuta 2009

Alma kävi kylässä ja koirakoulu alkoi

...kuin myös pahanteko yksinollessaan. En oikein tykkää. En kuitenkaan stressaa ennenkuin kaikki hampaat on vaihtunut. Ja tosiaan meillä oli tässä jonkinmoinen puuhastelutauko, kun agility ja rauniot jäivät molemmat tauolle. Sitten tuli se helleviikkoa, joka tiesi laiskottelua ja lenkittömyyttä. Tosin väsyttihän se helle pennunkin. Helle on ohi ja seinät tarkoitettu syötäväksi tai raavittaviksi.

Viikon saldo on tosiaan yksi DVD, parin pöydällä uhontuneen kertakäyttölasin täyssilppuaminen ja nyt eilisen noin 10x20 cm kokoinen reikä tapetissa sängyn päädyssä. Ja sänky täynnä maalisilppua. Itseään näistä voi kyllä pitkälle syyttää. Aktivoinnin puutetta.

Ensiviikolla minulla on iltavuoro (menen töihin 10.30 aamulla), joten urakaksi pitää ottaa vartin koulutustuokiot hyvissä ajoin ennen töihin menoa. Pääsimme aloittamaan eilen kontaktikoirien tavoitteellisen tokon alkeiskurssin, joten saatiin uutta potkua ja järjestystä heti treenailuun. Oltiin Suvin kanssa molemmat eilisen perusteella tosi tyytyväisiä, joten ohjaajamme voinee hyvillä mielin lueskella tätä blogia vastaisuudessakin ;)

Tuula ilmoitti yllättäen maanantaina tulevansa käymään kylässä ystävänsä Seijan ja Teslan rakkaan Alma-serkun kanssa. Tiistaina mentiin siis turisteileimaan Meri-Poriin. Käytiin uittamassa ja juoksuttamassa koirat Herrainpäivillä. Opin paikan nimen vastikään. Löydettiin viime syksynä Marin kanssa kyseinen uimapaikka, kun etsittiin Salli-briardille jotain kivaa uimapaikkaa. Olisi voinut Salli olla nytkin mallia näyttämässä. Alma kattoi meren aaltoja siihen malliin, että tonne en mene. Lammikoissa sen sijaan oli ihana maata, jonka jälkeen hiekkaan sekä takiaispuskaan kellimään.

Kyllä oli kiertokadun yksiössä hiekkaista ja ilmassa tuoksui märkä koira. Almalla on aivan kamala korvaton murkkuikä päällä. Mitenhän vältän, että Teslalle ei iske samanlaista? Lenkillä painetaan nenämaassa ja korvat lukossa eikä annate vapaana ollessa kiinni. Mukavaa se silti oli kahta koiraa ulkoiluttaa, vaikka toinen välillä roikkui toisen niskakarvoissa. Molemmat ovat asiallisia vastaantulijoita kohtaan ja Almusti nyt on aina ollut mielestäni hieman omaa luokkaansa. Teslan kanssa ne eivät muuta tekisi, kun painisi ja leikkisi jatkuvasti.

Vieraat lähti keskiviikkona ja Tesla oli poikki. Vielä kolmisen tuntia koneella istumista ja pääsen viemään Teslaa sateeseen ja viikonlopun vietto voi alkaa. Tarkoitus oli lähteä Tammerfesteille, mutta jätetään nyt sitten väliin. Eipä tuo sääkään onneksi houkuttele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti