tiistai 11. helmikuuta 2020

Tammikuussa taistellen talvea vastaan

Edellinen postaus ei ehkä ollut positiivisin mahdollinen, mutta toisaalta, kun sai taas hiukan purkaa tunteitaan kirjoittamalla niin pientä arkilaiskuutta lukuunottamatta on meidänt tammikuu ollut aika loistava. Ehkäpä helmikuu tuo parannusta tähänkin. Onni on nuo maailman parhaat treenikaverit, jotka synkkyydenkin aikoina osoittavat, että kyllä tämä on kaiken työn ja tuskan arvoista. Tänne ei tosiaan talvi taida tänä vuonna tulla, mutta onneksi päivät pitenee niin valoa riittää ilman valkeutta. Joskin alkaa muta ja vesisade turkkikoirien omistajan huumoria koetella.

Ohmin vuosi alkoi hakutreeneillä ja niitä on riittänyt pelastuskoirapuolella, vaikka oma PK-porukka on talvitauolla, mutta hyvin on saatu tehtyä myös ns. PK-hakua sekä ilmaisua pelastuskoiratreenien puitteissa. Tottistreenit on menneet myös loistavasti ja paljon harppauksia eteenpäin. Meillä on kyllä ihan huipputreeniryhmä tällä hetkellä PPKK:lla.

Ja ollaan me aksattukin:

Zeldan tokomasiksen hautasin sitten viime postauksen ja onnistuin ostamaan supertassuilta kolme rallytokotuntia sekä sain kaksi koepaikkaa RKS:n helmirallyihin 1.2. Pari ekaa kertaa supertassujen tiloissa oli mukana ahdistunut koira, joka ei osannut mennä edes maahan. En tiedä johtuiko uudesta tilasta ja siellä kuuluvasta kuntosalin paukkeesta. Kolmas kerta mulla oli onneksi jo enemmän itsensä kaltainen Zelda mukana. Saatiin tästä ehkä ripaus itseluottamusta kokeeseen, vaikka en kyllä tiedä olenko ikinä jännittänyt niin paljoa. Eka startti meni aika sumussa ja kuulin, kun ääni särkyi kimitykseksi käskyjä antaessa ja koetin kaikin keinoin sabotoida meidän suoritusta. Zelda ei kuitenkaan tehnyt yhtään liikevirhettä ja onnistuttiin paremmin kuin olisin uskaltanut odottaa. Saatiin kasaan hurjat 98p, joka riitti vielä kolmanteen sijaan. Tämän ansiosta pystyttiin lähtemään toiselle radalla rennolla asenteella ja muistin jopa kehua koiraa. Tästä tulikin se täydet satapistettä ja vauhtikin riitti juuri ja juuri ensimmäiseen sijaan. Zelda kyllä ansaitsi pisteensä ja toki nuo rallytokon alempien luokkien temput muutamaa lukuunottamatta on suhteellisen tuttuja tokokonkarille. Arvostelussakin oli mainintana "kaunis seuraaminen" ja sitähän tuo parhaillaan esittää. Ja sen verran jännitys söi et pahin keuliminenkin oli poissa. Toinen rata löytyykin videolta:

 

Heti sunnuntaina 2.2 osallistuttiin Sari Kärnän rallytokokoulutukseen Eurajoella ja siellä käytiinkin sitten kaikki uudet avoimet luokan liikkeet läpi ja lisäksi tuli kehoitus opettaa oikean puolen perusasentoa. Eniten opetusta vaatii kiepahdus, mutta kerta me taisteltiins se seisominenkin kuntoon niin kyllä nyt yksi pyörähdyskin menee. Oli antoisa koulutus ja vaikka oli vähän osallistuja niin kaikki oli eritasoisia ja erilaisine ongelmineen, joten paljon tuli oppia sekä ajatuksia omankin treenin lisäksi. Harmittavasti viimeisen koirakon missasin, kun hakutreenit kutsui Kankaanpäähän.

Tammikuussa oli myös Turku KV, josta meillä on loistavia muistoja Teslan RYP4 -sijoituksen myötä. Halusin ilmoittaa Teslan vielä rodun erikoistuomarille John Waubenille, joka on erkkarissa arvostellut Teslan aikoinaan rotunsa parhaaksi nartuksi. Äiti oli ilmoittanut kehään myös Rillan, joten sain handlata molemmat koirat ja odotukset oli, että korkeintaan toinen on tuomarin makuun. Uroksissa komea vetsku sijoittuikin PU2:ksi ja Rillan kiilatessa valioluokan kärkeen ei ollut enää sen suurempia odotuksia. Esitin Rillan PN-kehässä ja se kiilasikin kärkeen ja Anni sijoittui Teslan kanssa PN4:ksi. Siinä ei paljon ehtinyt ajella, kun jatkettiin ROP-kehään ja Anni haki Teslalle perään ROP-veteraanin ruusukkeen. Rillan kanssa vielä osallistuttiin kasvattajaluokkaan, jossa Exåress -kennel sai KP:n kera ensimmäisen sijan. Olihan tuo aika ainutlaatuista päästä esittämään kaksi upeaa koira erikoistuomarille. Ja Rillan kanssa juostiin kunniakierros isossa kehässä ja Teslan esitti lainahandleri. Nyt me sitten jäädään kyllä oikeasti sille näyttelytauolle. Ohmin kanssa suunnataan Latviaan pienelle etelän lomalle kokemuksia hakemaan tosin.

Alkuvuoden menestys muistuttakoon, että kiitollinen saa olla näistä parhaista mahdollisista harrastuskavereistaan. Ja toivottavasti tästä vuodesta tulee oikein kokemusrikas vuosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti