keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Viikko 2

Kannatti käydä kokeessa ja töissä. Tauti iski takaisin entistä kovemmin, joten vuoden toinen viikko vierähti enemmän ja vähemmän peiton alla. Onni on aikuiset koirat ja oma takapiha. Maanantaina ei tehty yhtään mitään.

Tiistaina kuitenkin raahauduin Zeldan kanssa Elinan agilityyn ja Z pääsi Mariannen treenattavaksi. Hyvin se lähti kulkemaan ja oli ilo katsella. Loppu päiväksi vaivuin taas horrokseen ja tokenin keskiviikko iltapäiväksi ja jaksoin raahautua hallille vetämään tokokurssia. Zeldan kanssa tehtiin tottikset päälle:
-keskittymistä, edessä luopumista, eteentuloa, noutokapulan pitoa ja hyppynoutoa

Torstai meni lähinnä siivoillessa Voltin vierasta varten. Elinan tokokurssilla tehtiin mielentilaa metallinoutoon. Ehtooksi vein koirat Artulle hoitoon, jotta Voltti sai rauhassa liehitellä morsiantaan. Oma viikonloppu meni sitten lemmenparia vahtiessa. Lauantaina vielä parantelin omaa kuntoa ja päätin ottaa työnalle meidän temppu-läksyn ja opetin Zeldan kumartamaan käskystä. Tarkoitus olisi saada sille tosi kiva temppu, jolla saa purettua sen "koomasta". Yllättäen oppiminen oli melko sujuvaa.
Sunnuntaina osallistuttiin Santtu Stenbergin agilitykoulutukseen. Zeldalla oli selkeästi paljon patoutunutta energiaa viikon laiskottelusta, mutta agilityssä se oli yllättävän hyvä. Me ei kyllä saataisi oikeasti tehdä rataa ennenkuin hypyn tarjoaminen oli kunnossa ja olin kyllä jo viittä vaille ottamassa Teslaa koulutukseen, mutta Tesla pääsi vähän kontakteja ja pujottelua muistelemaan väliajalla ettei se nyt ihan heitteillä ole sekään. Radalla oli meille haastavia juttua eli piti mennä lujaa ja uskaltaa juosta ja sitten takaakiertoja, joihin saatiin ohjeeksi ohjata enemmän kädellä. Muutenkin pitäisi huitoa enemmän. Olen siis ilmeisesti oppinut ohjaamaan hienosti ilman käsiä. Palaamme nyt kuitenkin ruotuun ja jatkamme kädetöntä linjaa laittaen sen hypyn tarjoamisen oikeasti kuntoon niin eiköhän koira ala vähän paremmin hakea esteitä ja irrota. Lähdöissä ollaan menty selkeästi eteenpäin ja loppukuusta olisi tarkoitus mennä testaamaan, mitä kisatilanne tekee lähdöille...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti