tiistai 22. tammikuuta 2013

Alkuvuoden treeneistä


Mehän ei olla kirjaimellisesti mitään muuta tehty kuin käyty treeneissä. Tämä koskee siis myös kotiläksyjä, nekin on armottomasti tekemättä. Teslan kohdalla se ei maata kaada, kun se on niin fiksu, että oppii kyllä kaiken muutamalla toistolla. Zeldan kanssa muutamat jutut vaatisi niitä toistoja hieman enempi. No onneksi kohta asutaan oikeasti siellä Ulvilassa ja saadaan taas elämä normalisoitumaan ja alkaa oma pää tottua taas viiteen vuoroon.

Teslan kanssa on ollut ihan liian kiva aksailla.  Se on taas löytänyt jostain vauhdin ja meinaa varastaa lähdöissä ja räiskiä kontakteja, ottaa ne kyllä, mutta rimaa hipoen. Ja mulla on kunto jossain aivan nollassa. Parit viimeiset hallitreenit on ollut ihan huippua. Ja se palkkautuu pallolla!

Tokossa ollaan tehty jo VOI-juttuja omassa ryhmässämme, kuten hyppynoutoa, liikkeestä istumista ja kaukoja. Ja oikeastaan Tesla osaa yllättävän paljon, mutta paketin kasaaminen vie kyllä aikaa ja varmuuden rakentaminen. Se on se vaikein pala. Zeldan kanssa taas kaiken opettaminen vie aikaa, mutta sitten, kun se jotain oppii niin varmuus tuntuu tulevan kaupan päälle. Eli, jos ei se jotain osaa, voin syyttää vain itseäni.

Agility on taas ollut ihan kaoottista. Musta tuntuu välillä, että ei tosta tule kyllä ikinä agilitykoiraa ja odotan sitä läpimurtoa, että treenaaminen alkaa tuntua agilityltä, mutta PK-tottiksessa ollaan tehty vähän uusia juttuja ja pieniä läpimurtoja. Luoksetuloa ollaan nyt enempi peruuteltu niin että koira oppis hakemaan sitä paikkaa paremmin. Noudossa ollaan keskitytty siihen kapulaan niin johan se on alkanut nousta, kun se suurin ja ainoa ongelma on ollut se tarttuminen. Eteenlähetys on hirmu kiva liike, kun pääsee juoksemaan täysiä lelulle. Ja Z on oikeen hienosti kontaktissa ennen vapautusta eikä ole ainakaan vielä sen asian suhteen tarvinnut vääntää kättä. Jäävissä on nyt sitten kaikki pelissä. Tokoa ajatellen täytyy osata kevään aikana maahanmeno ja seisominen. Onneksi se seisominen on ollut kaikkein helpoin juttu kokonaisuudessaan. Ainoa vaan, että se tuntuu tarjoavan sitä aina, jos ei ole varma. Johtunee varmaan, kun sitä on treenitty lelulla. Maahanmeno on edelleen hidas. Kokeiltiin sitä nyt lelun avulla ja saatiin hommaan ainakin haluttua yrittämistä. Ja hypytyksen kautta myös. Ehkä siitä jotain tulee. Tottistreeneissä ne jäävät on maahanmeno ja istuminen. Istuminen ei vaikuta liian vaikealta jutulta, joten onneksi toi kaikkein vaikein juttu on molemmissa niin sitä voi hinkata pelkäämättä, että tarjoaa väärässä paikassa seisomista tai istumista, kun ne vaatii sitten vaan pientä muistuttelua. Kaikkihan sen pitää kuitenkin oppia ja kyetä erottelemaan, mutta kyllä se siihen pystyy siihen mennessä, kun joskus pääsee sinne EVL-luokkaan. Nyt alkuun tarvii vaan vähän apua :)

Tytöt on muuten ihanan sopeutuvaisia ja anteeksiantavaisia kiireen ja muuton suhteen. Oma takapiha on jo testattu ja piikkipensaalle anettu kyytiä Ihmeellisiä ansoja viritelleet. Tesla parka jäi ruusupuskaan kiinni heti, kun aita oli pystyssä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti