perjantai 2. marraskuuta 2012

Esineruutu


Tein Teslalla  aikoinaan ekan esineruudun niin, että sidoin sen puuhun vein pari esinettä tallotulle kaistaleelle ja lähetin puudelin perään. Ja sehän toimi. Kaikki uuden opettaminen Teslalla on monesti ihan maailman helpointa. Lupasin sille kuitenkin Zeldan tullessa , että se saa keskittyä täysiä tokoon, agiin  sekä muuhun temppuiluun, kuten koiratanssiin, joka on auttamattomasti jäänyt  muiden kiireiden alle hautumaan. Joskus olen kokeillut Teslalle maastolajeja muka mielenvirkistykseksi, mutta sitä ei ois voinu mettässä vähempää kiinnostaa mikään kuin omat touhunsa omien hajujensa maailmassa. Älykäs schapendoes pitää kiinni siitä, mitä on sovittu, joten tahkotaan näitä maastojuttuja nyt sitten tosissaan Zeldan kanssa.

Viime kesän esineruutukurssilla Zelda osasi lähinnä kohnottaa. Ajattelin, että sille ei sovi, että vieras ihminen vie esineet ja se näkee. Se ei ajattele niitä esineitä vaan ihmistä. Itsekseni päätin sitten siirtyä siihen kaistaletekniikkaan, jota Teslalle tein. Muutama treeni oli semmoista metsään ampumista, mutta sitten tuli valoa tunnelin päähän kerran hakutreenin poäälle. En osaa sanoa johtuiko se sitten niistä hakutreeneistä pohjalla vai esineestä. Sidoin koiran puuhun ja vein pinkin lippiksen syvälle kaistaletta ja se toi se! Ehkä se oli se pinkki väri mikä teki taikansa ;)

Tänään oli tarkoitus ottaa mukaan nämä:


 Mutta autosta löytyi vaan seuraavat (kuvasta uupuu muovinen harja):


Käytiin Teslan kanssa tallomassa aluetta:


Jonka joku oli kivasti merkannut meille:


Vein melko syvälle ekan esineen ja Zelda sinkosi matkaan:


 Ja kyllä se teki töitä ja koki onnistumisen. Meillä on siis esineruudun suhteen selkeää valoa tunnelin päässä. Tehtiin nyt oikeasti töitä lähinnä sen eteen, että saisin koiran ymmärtämään, mitä haluan sen tekevän, kun huidon kädellä ja hoen ”esine, esine”. Uskon, että sain jotain palikoita sen päänsisässä toimimaan halutulla tavalla. Mä uskon, että meidän esineruutu tulee kuntoon ihan vaan treenaamalla niinku moni muukin juttu tulis varmasti. Ja vaikeampien esineiden nostoa täytyy treenata. Niin ja se palautus kanssa tehä kuntoon joskus, mutta kai se tulee tottelevaisuuden siivellä. Ensin haluan, että se tekee töitä keskittyneesti ja motivoituneesti ja nostaa sieltä joka ikisen ihmiselle tuoksuvan esineen ja tuo mulle. Palkaksi taistelua narulelulla.

Meillä on tässä kampaus urakka vaiheessa. Kintut on vielä kauheessa kunnossa eikä nämä kelit paljon auta. Tarkoitus olisi ottaa poseerauskuvia pitkästä aikaan, mutta voi olla että ne jää näihin kahteen yritykseen:

Ja näillä eväin vielä tuuraamaan Teslaa aksatreeneihin ennen yövuoroa! Mulla alko jatkuva viisvuoro ja eka yö taisi mennä tytöillä hyvin, mutta tämä tuleva perjantain ja lauantain välinen yö hieman jännittää, kun ihmiset on vähän melusia ja ovia paiskovia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti