maanantai 3. syyskuuta 2012

Lihashuoltoa

Molemmat tytöt pääsivät tänään hierottavaksi Minnan käsittelyyn. Zelda ensikertalaisena ja Tesla toista kertaa tämän vuoden aikana. Onnistuin vielä leikkaamaan aamulla yhden Zeldan kynnen verille ja se tietty aukesi uudestaan asvaltilla rehatessa. Kynnenleikkuu itsessään ei aiheuttanut koiralle traumoja eikä se edes huomannut moista nipaisua.

Zelda sai kehuja koostaan. On se vaan passelin kokoinen harrastuskoiraksi niin agiin kuin PK-puolelle, ei tule rakenteen puolesta metrinen este olemaan ongelma. Hieman oli jäykkyyttä havaittavissa niskassa mikä johtunee hihnassa vetämisestä, riuhtomisesta ja ehkä myös taisteluleikeistä, ei kuitenkaan mitään vakavaa. Meillä on nykysin semmonen joustohihna käytössä ja en tiedä auttaako se, mutta ainakaan ei tule semmoisia kauhean töksäyttäviä riuhtaisuja. Takajaloissa oli oikein tasapainoiset lihakset. Käsittelyyn Zelda suostui lopulta aika kivasti ollakseen moinen kohnottaja. Loppua kohden alkoi olla jo selkeitä rentoutumisen merkkejä. Mitään akuuttia tarvetta ei ole käyttää koiraa uudestaan hetkeen. Odotellaan ensin luustokuvat ja mennään sitten varmaan alkuvuodesta, kun ollaan niiden ja harrasteiden suhteen viisaampia.

Teslan käsittely alkoi oikealta puolelta ja se olikin hyvässä kuosissa. Vasemmalta löyty sitten jumia värttinäluun kohdilta hieman. Todennäköisesti se juuri sen on keväällä venäyttänyt. Ei kuitenkaan mitään hälyyttävää ja muuten oli oikein kivassa kunnossa. Ennen messaria olisi tarkoitus käyttää seuraavan kerran ja katsella taas siitä eteenpäin.

Tämä tarkoittaa tytöille treenivapaata lepoiltaa ja mulle siivoustalkoita :)

1 kommentti:

  1. Täällä olis kans yks tukkajumala joka kaipais lihashuoltoa, omistaja on vain niin aikaan saamaton että ei saa soitettua aikaa :p

    VastaaPoista