keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Kotiläksyi

Treenipäivitykset on ollut tässä treeniblogissa alkuvuoden aika nihkeitä... nyt tulee ohjatuista taas parin viikon iltavuorotauko niin kirjataan edes kotiläksyt ylös niin, jos niitä sitten saisi treenattua!

Tesla

*ISTUMINEN
Johan tämä kerran naksuteltiin kuntoon, mutta ei se varma ole. Hallilla otin AVOn hyppyä ja sitkeästi jäi seisomaan, käskyllä kävi maahan. Käsiavulla istui, mutta ei mene ihan hetkessä jakeluun...

*LUOKSETULO HÄIRIÖLLÄ
Maanantain treeneissä Tesla reagoi liikkurin kutsuun ja voimakkaasti. Tarvitaisiin kipeästi liikkurointi häiriötä. Pysähdys venyi pitkäksi ja toisella kerralla tuli läpi. Eilen hallilla tehtiin tosin kympin luoksetulo. Pysähdys oli hieno käsimerkillä eli kyllä se sen osaa. Ainakin itsekseen treenatessa ;)

*KAKET
Ekan istumisen vahvistamista! Ja nyt on voittajankaket kyllä tauolla, koska Teslasta ne on paljon kivemmat ja monipuolisemmat.

*OHJAAJA
Ota selvää AVOn liikkeistä ja säännöistä kerta menit sinne koirasi ilmoittamaan!

Zelda

LEIKITÄÄN
...niin niin päivän kolmesta treenistä 2/3 leikkimistä. Riittääkö se jos Tesla hoitaa noista yhden ja sitten loput menee niin, että Zelda tunkee jotain lelua päin naamaa ja mä vähän pidän kiinni?

SE PA
Ollaan oikeesti edistytty! Kun alettiin naksutella pesuvatia niin Zelda tarjos istumisen ja maahanmenon lisäksi perusasentoa. Tosin se tuppas oleen aika vino, mutta hommassa ollaan jyvällä!

MAAHANMENO
Treeneissä tehtiin liikkeestä maahan ja sitten ihan paikkamakuuta. BING. Mikä maahan kysyi pentu. Jäävässä peppujäi jonnekin kohti taivasta ja paikkamakuussa ei ymmärtänyt ollenkaan, kun sen sinne jotenkin keplottelin niin kyllä se sitten hetken pysy. Saatiin muuten läksyksi naksutella tätä! Ja siis naksutellaan oikeaoppista, ei mitään istumisen kautta.

PATOOMINEN
Sen kummemmin asian ydintä purkamatta treenin alkuun tehtiin lelulle lähetyksiä. Zeldan kanssa on hirveen helppo treenata tämmösii, kun se toimii lelulla ja viettii löytyy. Paljon samaa ohjetta, kun Vapullakin, että ei lopeteta sitä leikki, kun molemmat on lelussa kiinni jne.

AKSAILUT
Zelda tuuras vielä eilen Teslaa aksatreeneissä. Oikeastaan se tuuras ekaa kertaa, koska kaksi kertaa meillä ei oo ollu vetäjää ja viimeksi se meni sen anturansa hajottamaan. No tässä sitten tuli eteen se, että koira ei pysty istumaan, kun tiedossa on lelupalkka. No mä en luovuttanut ja koutsikin huuteli, että tiukasti vaan. No mä oon yhden koiran paikkamakuun pilanne vuodeksi, kun ehkä kerran meinasin vähän murahtaa, kun se lähti... Nykysin olen Teslan kanssa aika tasapainossa, että murahdan sille kyllä, jos se vaikka nuuskuttelee, mutta mistään liikkeisiin liittyvistä en vaan se on aina "oho". No Zelda ehti juosta ties kuinka monesti palkalle, jota se ei avustajan ansiosta saanu ja sitkeästi taistelin sen istumaan paikoillaan. Ja se kannatti, koska se istui! Ja päälle teki parhaan agipätkänsä ikinä. Kaksi hyppyä ja mutkaputki ja palkka putken päässä! Kaksi kertaa se suhahti väärään päähän, mutta kolmannella saatiin ohjaustoimimaan. Otettiin vielä pari muuta pätkää ja Zelda osasi jopa layeröidä! Oli kyllä mahtava koira. Meillä siis toimii se, että palkka on valmiina ja pikkuhiljaa se alkaa ymmärtää, että ohjausta pitää lukea, jotta päästään palkalle. Kuten Jaakkokin sanoi, että jos se koira ei kovasti lelulle haluaisi niin eihän sitä voisi lelulla palkata.

Zeldalla on kyllä tuo äänenkäyttö väliin aika uskomatonta. Se osaa hienosti käyttää sitä hyväkseen ja aiheuttaa mammalle häpeän tunnetta. Neidillä on vähän semmonen tapa, että jos karvoista vähän ottaa kiinni niin hän huutaa kuin häntä tapettaisiin. Tai ei tarvi edes ottaa karvoista riittää kun pitää kiinni. Niin ja siis mä en agitreeneissä käytä paljon pantaa vaan talutan koiran "karvoista" lähtöön ja se on ihan okei, mutta jos estän sitä kiinnipitämällä lähtemästä palkalle niin se on maailmanloppu. Enkö mä tästä kirjoittanut joskus pentuna, kun opeteltiin remmikävelyä? No onneksi mulla on ainakin yksi naapuri, joka ei ajattele, että pahoinpitelen koiraani :D

Toukokuussa alkaa Zeldan agilityn alkeiskurssi ja kesällä se pääsee omaan treeniryhmään. Syksyllä päättää sitten Ventelä jatkoista, mutta siihen asti pidetään hauskaa! Teslan kanssa on tarkoitus nyt kisata ahkerasti. Johanna on sitä hienosti kartturoinut ja saa kyllä kartturoida vastekin, mutta nyt käyn hieman verestelee omaa kisakuntoani ;)

Josko sitten naksuttelee hieman makuuta Zeldalle ja istumista Teslalle?
(jotain oppariikin pitäs vähän raapustella ennen töitä...)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti