torstai 15. syyskuuta 2011

Pentukurssi part3

Alkuun otettiin taas kontaktiharjoituksia, tällä kertaa koiran tuli "seurata" liikkeessä mukana. Zelda oli aika uskomattoman pätevä, vaikka se välillä käveli takana ja talloi kantapäille. Salli teki pienenä samaa, joten lienee jokin rotuominaisuus tuo. Hienosti Z keskittyi ja otin siltä hihnankin ihan kokonaan pois, kun sitä häiritsi selkeästi aina, kun vahingossa talloi päälle. Eikä se minnekään karkuun lähde. Ja muut pikkupennut saivat puuhailla ihan omiaan.

Tästä siirryttiin sopivasti seuraamisen alkeisiin sivulta askelittain. Mun täytyy muistaa palkata tarpeeksi taakse, tuppaan vähän liian eteen herkästi palkkaamaan ja haluan kuitenkin, että Z oppii seuraamaan juuri täydellisen oikealla paikalla, ei edistä eikä tietysti jätätä, mikä nyt tuskin tulee olemaan ongelma, kun pääsee tuosta kantapäille tallomisesta eroon :D

Luoksetulosta otettiin taas askeleen verran haastavampi, kun ihmiskuja muuttui koirakujaksi. Zeldalle ei ollu niinkään haastavaa ne ohi juoksevat koira, mutta ne ohjaajat, jotka ääntä pitäen kipittivät ja kutsuivat. Z oli viimeinen, joten se sai rauhassa oppia, että istumalla nätisti mun vieressä saa palkkaa ja ei ne ohijuoksevat olleet enää niin kiinnostavia. Tämä oli oikeastaan näinpäin meille tosi hyvä treeni. Luoksetulo osuus ei ollut minkäänmoinen ongelma. Tosin tulevaisuuden ongelman näen jo. Pamautti nimittäin aikamoisella vauhdilla päin jo nyt.

Loppuun vielä paikkamakuuta, eli siis pentujen kanssa tavoitteena ihan vaan, että pystyy seisomaan sekunnin selkäsuorana ja pentu makaa. Tämä on vähän haasteellisempaa kuin istuminen paikoillaan. Tekniikka on kuitenkin hyvä ja itse maahanmenossa ei ongelmia, vaikka perse välillä vähän laahaa.

Z on kyllä tosi kiva treenikumppani, kun se on kamalan ahne, mutta palkkautuu myös lelulla, keskittymiskyky kiva, kontakti hieno ja tiistaina se oppi myös suoran putken :)

3 kommenttia:

  1. Oh ne on NIIN samanlaisia. Sinko myös köpöttelee takana..Mutta perusasentoon tulo niin täydellinen kun vain voi tuonikäiseltä odottaa ja parin askeleen seuraamiset menee, eikä jätätä. Luoksetulohan on oma lukunsa, vauhtia ei puutu. PAM!
    Terveiset siskolta Roista! -Outi-

    VastaaPoista
  2. Hauska kuulla :D Tuon kanssa on kyllä ilotreenata. Terveisin takaisin!

    VastaaPoista