lauantai 9. lokakuuta 2010

Maltti ois valttii

Mutta mistäs sitä saataisiin pieneet sähäkkään ja pirtsakkaan schapeen, joka on kaikenlisäksi alkanut vallan röyhkeeksi ja roikkuu hihoissaa, jos ei tuu heti herkkua tai palkkaa?

Taas on jäänyt treenipäivitykset, mutta aloitetaan agista, joka sujuu hyvin. Meidän nykynen ohjaaja on aivan mahtava, eikä ollenkaan haittaa, vaikka muut ryhmänkoirat on 2-3 kisaavia. Suurin ongelma on se pirun paikalla olo. Se jopa sujuu välillä, mutta siinäkään tuo koira ei kestä toistoja. Eli, jos se pysyykin sen pari kertaa nätisti niin sen jälkeen on jo sitä mieltä, että eiköhän tää jo riitä. Viimeksi tehtiinkin niin, kun hiottiin neljää ensimmäistä estettä, että ohjaaja piti Teslaa kiinni lähtötilanteessa. Onko tää nyt sitä, että schape ei kestä toistoja vai sitä että koira vaan kusettaa? Vai molempia?

Viime treenien jälkeen saatiin jopa kehuja tai siis Tesla sai, että on vallan osaavainen nuoreksi koiraksi, että ohjaaja sais enemmän luottaa koiraan ja ohjata ja lakata varmistelemasta. Nyt pitäs saada itteään niskasta kii ja ottaa neljä irtokeppii kainaloon ja mennä treenaa keppien sisäänmenoi joka hemmetin suunnasta. Ei ne kepit ittestään tule valmiiksi 6.1 mennessä ;)

Tokoa ollaan treenattu ahkeraan joka perjantai ja treenataan jatkossakin, kun päästiin samaan ryhmään, jossa tosin ohjaaja vaihtuu. Olen tykännyt kovasti nykyisestä, mutta uudet näkökulmat on aina tervetulleita. Ollaan saatu paljon hyviä treenivinkkejä ja saatu silleen vain vihkaan aina kotonakin treenattua. Lähinnä seuraamista pienissä määrin ja sitten hieman aina muita juttui. Ruokakupin kaa edelleen paikallamakuuta. Voin jättää teslan ja ruokakupin toiseen huoneeseen ja käydä toisessa :D

Keskiviikkona oltiin SAMKin liikuntapäivän koirakoulutuksessa kisaavien ja kisaamaanaikovien ryhmässä. Päästiin treenaamaan vieraassa paikassa ja vieraassa porukassa. Ehdittiin tekemään hirveästi tunnissa ja hyvää treeniä oli. Meidän perusasennon paikasta saatiin vähän huomautusta, mitä en olisi itse tajunnut. Eli pitää olla tarkkana, että koira ei istu liian eteen. Kiitos Susselle, kun viitsi tulla kouluttamaan =)

Eilen mulla oli sitten ADHD schape, joka komenti ja kävi hihaan kiinni ja ei malttanut pysyä sekuntia paikalla. Perusasennosta tarjosi jatkuvasti maahanmenoa, mutta yllättäen onnistuin paikallamakuun suorittamaan niin, että koira ei ehtinyt karkaamaan ja saatiin kehuja siitä, että Tesla malttoi olla nousematta, kun tulin sivulle. Treenaaminen kannattaa =) Uskomatonta välillä, miten vähillä toistoilla tuo koira oppii asioita. Ongelmanahan meillä on kaikki pitkäkestoiset jutut. Eli, jossain vaiheessa tuo koira kyllästyy olemaan aloillaan ja tarjoaa jotain muuta (yleensä maahanmenoa, jos ei jo makaa) tai alkaa komentamaan...

Treenattiin myös avon kaukoi ja Teslan asennot sai kehui. Eli hienosti ja nopeesti nousee maasta ja menee maahan hyvällä tekniikalla. Toistaiseksi palkkaan ja vahvistan vain istumista. Nyt pitäisi opettaa tuolle takapalkka. Hienot pienet pinkkikantiset rasiat on jo halpahallista ostettu =)

Loppuun treenattiin myös kiertämistä ja Tesla ei oikein tajunnut, että mitä tässä tehtiin vaan tuoli piti ensin tarkistaa, että olisiko joku unohtanut siihen jotain herkkui. Pitäisi alkaa puunkiertoi ottaa useammin siellä täällä niin saisi "kierrä" käskyn varmaksi ja voisi ottaa reiluummin etäisyyttä ja sitten joskus alkaa niitä luoksetulon stoppei treenaamaan.

Tällä hetkellä kyllä vaikuttaa vakaasti siltä, että meiän alokasluokan korkkaus siirtyy ensivuoteen. Koira kaipaa vielä aikuisuutta ja meidän yhteistyö paaaljon hiomista. Tavoitteet on luotu siirrettäviksi :)

Olen välillä ollut myös huolissani, että osaako Tesla oikeasti "maahan" ja "odota" käskyjen eron, kun välillä se ymmärtää ne täydellisesti ja välillä taas tarjoaa mitä sattuu. Uusimmasta schapelehdestä luin itse kirjoittamasta leirijutusta aika paikkansa pitävän pätkän schapesta tokokoirana "Schapendoes ei yleensä kestä liikaa toistoja ja kyllästyy herkästi. Tämä ilmenee siten, että osatut liikkeet katoaa ja koira tarjoaa väärää liikettä". Ja juuri tuotahan tuo tekee. Ja sitten siitä välillä oikein näkee, että se ei oikeasti kuuntele vaan yrittää itse päteä ja esittää loistavaa maahanlakoomista, kun sanon "sivu"... Ei oo aina helppoa tokoilu schapen kanssa, mutta sitäkin hauskempaa, kun ottaa oikean asenteen!

Tämmöistä sekavaa koulutuspohdintaa tällä kertaa ;)

ps. tämänpäivän treeniohjelma: Perusasennon vahvistamista naksuttelemalla ja takapalkan sisäänajoa jotenkin en vielä tiedä miten, olohuoneessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti