maanantai 26. heinäkuuta 2010

Helteiden välissä

Ei tämä elämä niin vaikeaa ilman toimivaa konetta ole, mutta blogia ei tule päivitettyä, kaikesta on pihalla ja laskujen maksaminen tuottaa vaikeuksia. Nyt siirryin taas siistiin sisätyöhön ja toimistohommiin ainakin täksi viikoksi.

Mitäs Teslalle kuuluukaan? Valeraskautta ja juoksujen jälkeistä masennusta. Eikä helteetkään ole pahemmin auttaneet yleiseen apaattisuuteen. Nyt tehdään pesää öisin sängyn alle, ihan kun muutenkaan ei kuumuudessa heräisilisi muutaman tunnin välein. Koipea nostellaan edelleen ja merkkaillaan kuin mikäkin uros. Hirveä hormoonihyrrä tuo, toivottavasti tämä ei ole joka juoksuista. Tosin nyt alkaa jo hieman helpottaa. Ja silmälasit tuhottiin tuossa yhtenä päivänä, joten kyllä siellä jotain ylimääräistä energiaa on päässyt jonnekin patoutumaan.

Meillä on Wecan treeneistä ollut kesätaukoa eikä ole kyllä itsenäisestikään tullut treenattua. Kepit on vihdoin omasta takaa, mutta eihän tuo koira 30 asteen helteillä mitään jaksa tehdä eikä omistaja. Eikä viitsi väkisin treenata mitään, mihin tarvitaan nimenomaan sitä draivia, intoa ja vauhtia. Pähkäilyssä on myös kovasti ollut, millä keinolla sitä haetaan ja vinoihin olen nyt päätynyt toistaiseksi.

Ollaan nyt käyty Teslan kanssa kolmesti yksityisellä agility kurssilla ja olen tykännyt kovasti. Kolmannella kerralla Tesla oikein yllätti olemalla monta kertaa nopeampi kuin aiemmin. Eli kyllä sitä vauhtia löytyy tarpeen tullen =) Tesla tuntuu myös viihtyneen hyvin ja onhan se ihana treenata hellesäällä viileässä sisätilassa. Olemme treenanneet irtoamista ja ihan perusjuttuja kuten valsseja ja sitten käännöksiä yms. Kurssi on ykkösluokkaan valmistava kurssi ja kovasti tekisi mieli jatkaa vielä tuolla toinenkin kurssi perään.

Keskitytään nyt täysillä agilityyn ja katsellaan syksymmällä miten pelastuskoiratreenit alkaa pyöriä. Harmittaa hieman, kun ei päästy jälkikurssille, mutta ei voi mitään. Täytyy katsella, jos joskus joku toinen koirakoulu tarjoaisi jotain jälkikurssia... Ei oikein inspiroi ryhtyä treenaamaan uutta lajia oman päänsä mukaan vaan olisi kiva saada alusta asti opastusta ja siitä olisin kyllä valmis ihan maksamaankin, jos vaan jollekin raha kelpaisi :D Koirankoulutus on mennyt ihan bisnekseksi niin otetaan siitä sitten kaikki irti eikä valiteta ;)
Toisaalta, jos tuo jälkikurssi olisi onnistunut niin en olisi mennyt agilitykurssille, joten ehkä parempi näin päin. Pitänee sitten seuraavan koiran kanssa keskittyä enemmän PK-lajeihin ja toivoa, että Teslasta tulee loistava agilitykoira ja löydetään inspiraatiota tokoilla.

Tokoiluakin on helteet haitanneet ja tavoitteet siirtyy eteenpäin vauhdilla. Alkaa näyttää siltä, että schapemestiksissä startataan vaan mölliluokassa. Harmi, kun täällä päin ei tunnu olevan "nakkiluokkaa" missään möllikisoissa niin pääsisi treenaamaan vähän tokokisailua, koska meillä menee vielä paljon aikaa, että koiran inspiraatio tokossa säilyy häiriön alla ilman houkuttelemista. Hitaasti hyvää tulee? Toisaalta se edistyminen tapahtuu sitten aina harppauksin. Oppihan tuo olemaan paikoillaankin ihan vaan vahingossa ja huomaamatta. Seuraaminen on tällä hetkellä suurin ongelma. Eihän siinä, kun se olisi kunnossa ja paikalla makuu saataisiin 100 % niin johan me oltaisiin kisakunnossa alokkaaseen ;) Kohta päästään taas ohjattuihin treeneihin niin ihmeitä voi tapahtua.

Parin viikon päästä meillä on jo schapendoesleiri, jossa siis kaksi päivää Lentsun tokokoulutusta. Toivonmukaan sieltä saadaan sitten tokoinspiraatiota pidemmäksi aikaa ;) Ilmoittauduin myös syyskuussa paimennusleirille, joten jännityksellä odotan mitä tuo pikkupiski tuumaa lampaista. Paikka on Kuopiossa asti, mutta ainakin kouluttaja tuntee rodun ja ymmärtää myös näiden ei niin perinteisti Suomessa käytettyjen mannermaisten paimenrotujen päälle eli mukava päästä tutustumaan lajiin tältä kannalta ja katsellaan sitten jatkoa, että kannattaako lähempänä käydä harrastamassa paimentamista. Lammasfarmista haaveillen ;)

1 kommentti:

  1. no mutta ainahan sä voit mennä tavallisiin möllikisoihin ottamaan nolla pistettä ja palkkaamaan, epävirallisethan ne on ja harjottelemista varten! ja meillä aineski ku oli avoimessa joku joka halus palkata liikkeiden välissä ja oli siitä etukäteen ilmottanut niin sai arviolappuun nollat ja sitten vielä viereen palkkausta huomioimattamat arvosanat, riippuu varmaan tuomarista toki kuinka paljon viitsii :)

    sitähän voi ilmottautuessa mainita että haluisin harjotella palkan kanssa.

    selmaki ku oppis seuraamaan niin että se vaan seurais seurais ja seurais eikä lähtis viipottamaan niin tippus kyl kivi sydämelt. reenaaminen vois toki auttaa:D

    VastaaPoista