sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Rauma Show

Vihdoin ja viimein tuli Rauman näyttely ajankohtaiseksi. Olen ollut menossa sinne jo viime viikonloppuna ja melkein viime tippaan asti olin menossa lauantaina. Ihmettelinkin kovasti, kun oli vain yksi schapendoes ilmoitettua, mutta taisi suurin osa ainakin kasvattajista koirineen olla Lahdessa schapendoes-päivillä.

Jännitys oli ehkä normaalia suurempi, kun se sijoitus ja serti oli pelkästä laatuarvosanasta kiinni. Tuomari tykkäsi Teslasta kuitenkin riittävästi ja se ERI irtosi ja siihen sitten kaupan päälle JUK1, PN1, ROP ja sitten vielä Royal Canin ROP-JUN sekä tietysti ensimmäinen SERT. Arvostelu kuuluu seuraavanlaisesti:

15 kk. Malliltaan erinomainen juniori. Oikea kallonmuoto, purenta ja ilme. Hyvinkannetut korvat. Erinom. rungon malli. Sopivasti ??? ja luustoa ja kulmauksia, joskin etuosa saa tiivistyä. Hyvin kannettu häntä, joka voisi olla hieman pitempi. Mukava karvanlaatu. Tyypillinen aktiivinen luonne. Liikkuu kevyesti, takaa hieman kinnerahtaasti. Etuosa saa vielä vakiintua.
Tuomari Saija Juutilainen


Tuossa kysymysmerkki kohdassa lukee ehkä jotain kolmikirjaimista kuten "roa, noa, naa" tai ehkä siinä voisi olla "sopivasti raajaa, luustoa ja kulmauksia?"... Tiedä noista, kun suomeakaan ei tahdo ymmärtää. Tämän lisäksi tuomari sanoi tuosta hännästä vielä suullisesti, että voisi olla hieman pidempi, mutta on kuitenkin oikein kiinnittynyt ja hyvin kannettu. Sen lisäksi sanoi, että tyypiltään erittäin paimenkoiramainen niin liikkeiltään kuin luonteeltaan =) Tuomari oli muutenkin todella mukava. Tuumasin siinä myös, että tämä onkin eka kerta, kun meidän katsotaan maassa. Tesla oli tosi hienosti, vaikka toki kopeloinnissa hieman köyristeli, mutta tuomarin antaessa suullista arviota hyppäsi jo tämän päälle...

Lähdettiin tässä välissä käymään Mariellan kotona grillailemassa ja hengailemassa ennenkuin jouduttiin vielä näyttäytymään ryhmäkehissä. Siinä sitä odoteltiin sitten 1-ryhmän kokoontumiskehässä tuomaria niin iski tyhjästä valtava rankka sade. Tesla raukka näytti sitten kirjaimellisesti uitetulta koiralta. Jostain kumman syystä kaikki muut turkkikoirat näyttivät kuivilta. Noh, onneksi työkoira ei tarvitse sateessa suojaa eikä pyyhettä, mutta ei sitä taida koiranäyttelyssä kaikki tuomari ymmärtää =) Kiitos, hei ja näkemiin olisi varmaan ollut silti kohtalona ilman sadettakin. Siinä arvion jälkeen juoksin viereiseen kehään vauhdilla ROP-junior arviointiin. Siinä oli kelpie samassa tilanteessa ja tuomari tosiaan vilkaisi meidän vain pikaisesti eikä edes juoksuttanut askeltakaan, joten ehdittiin jo vaihtaa muutama sana, että taisi olla meidän ROP-junioritittelit tässä, mutta tuo kelpiehän pesikin sitten kaikki muut junnut ja voitti tittelin kotiin. Meidän tosiaan arvioitiin siinä pikaisesti ennen muita junnuja, koska piti jo kiireessä juosta ykkösryhmän isoon kehään. Olen kyllä ylpeä Teslasta, koska se jaksoi juosta iloisesti molemmat isot kehät ja malttoi seistäkin kauniisti paikoillaan. Mulla kun on vielä loppuun asti periaate, että löysällä hihnalla seistään ja juostaan tai sitten ei juosta ollenkaan =) Ainakin tähän pyrin. Yksi schapen omistajakin löytyi yleisön joukosta meitä kannustamasta ja kehui Teslan esiintymistä. Taisin saada medikoiran myös rekryttyä agirotuun Tiltun/Nadan/Teslan tilalle medikisaaviin ;)

Näyttelyn jälkeen mentiin vielä Kortelaan kahville ja Tesla pääsi kastelemaan itsensä kunnolla merenrantaan. Piti vähän hillitä juoksuintoa, kun naapurissa oli muutama ajokoira ja tuolla on juoksut niin ei voi ihan miten vaa ryntäillä. Meillä tosiaan ne alkoivat viime viikolla. Harmittaa, kun jää agitreenejä ja tokoja väliin, mutta toisaalta nyt ei tarvi miettiä agirotua eikä schapeleiriä. Ja saa ehkä sitten kotitokoilussa enemmän irti ja voisi sen kosketuskepin jostain paikasta nimeltä hukka kaivaa esiin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti